Flickan och de bruna chokladkakorna

Det var en gång en liten flicka. Hon var söt, smart, var omtyckt och hade många vänner. Under senare år så hade hon börjat få upp ett stort intresse för godis, och för något år sedan så började hon resa genom hela staden för att handla godis i en stor butik. Butiken hade många sorter att välja på. Priset var visserligen ganska högt, 8.90/hg, och hon fick ta emot många smällar av människorna på bussen på vägen dit, men det tyckte flickan att det var värt. Butiken var visserligen inte helt perfekt - ofta när hon kom dit var det stängt, och ibland var godiset av sämre kvalité, men de gångerna hon kom dit när affärsinnehavaren var på gott humör, då fanns det enligt flickan ingen bättre butik!


Men flickan bodde långt ifrån butiken, och efter ett tag så talade hon om för den stora godisbutiken att hon skulle börja handla hos en annan, nyöppnad butik som låg närmare hennes hem, och som också var väldigt bra. Den var inte lika gammal och hade inte lika många år på nacken, men den hade gjort ett gott intryck på flickan när hon varje dag åkt förbi den på väg till skolan.


Den äldre butikens ägare blev helt vansinnig! Vem trodde flickan att hon var?! Inte kunde hon bara byta butik sådär. Den äldre butikens ägare började smida lömska planer. I smyg en kväll så smög han in hos flickan i hennes rum och la gammalt godis i hennes godisskål. Detta kom flickan nästa dag på, men då var det redan försent - hon hade jätteont i magen av det gamla godiset!  Flickan hade kunnat anmäla den äldre godisbutiken till konstapeln i staden för detta, men hon lät bli. Butiken ångrar sig säkert tänkte flickan.


Veckorna gick och flickan besökte allt oftare den nyöppnade godisbutiken. Hon började gilla den skarpt. Den hade allt som hon kunde önska. Visserligen tog smaken på klubborna slut lite väl snabbt ibland, innan hon riktigt hunnit njuta av dem, men butiken gengäldade detta genom att snabbt erbjuda nya klubbor. Dessutom hade de en väldigt trevlig personal som tog väl hand om henne nu medans hon fortfarande hade ont i magen av det gamla godiset från den stora butiken.


Så kom då dagen som skulle förändra allt. Flickan skulle på en utflykt med sin skola, och utflykten skulle gå till samma stadsdel som den gamla, stora godisbutiken låg i. Varför inte bara gå in och hälsa på och se efter ifall det går bra för butiken? tänkte flickan. Sagt och gjort - flickan besökte butiken och märkte att hon trots allt butiksägaren gjort mot henne gillade den butikens utbud. Flickan hade nu satt sig själv i trubbel.


Hon visste inte vilken butik hon i fortsättningen ville gå till! Å ena sidan hade hon den nyöppnade som hade allt hon någonsin kunde önska sig. Den låg nära, den hade väldigt bra godis och ägaren gillade nästan exakt samma sorter som flickan gjorde. Men å andra sidan hade hon den gamla, äldre butiken. Ägaren där hade varit väldigt dum mot henne, men han lovade nu att godiset alltid skulle vara av bra kvalité, plus att han erbjöd flickan gratis sockerdricka och polkagrisar om hon valde att komma tillbaka till deras butik. Några sådana gåvor kunde inte den nyöppnade butiken lova henne nu i början, utan det enda dem kunde komma med var att de lovade att ta hand om henne på allra bästa sätt om hon valde att fortsätta handla i deras butik.


Flickan fortsatte tveka. Båda butikerna verkade bra, men flickan tog nu ett beslut. Hon visste att hon skulle trivas väldigt bra med att handla i den nyöppnade butiken som låg nära henne, men den äldre butiken hade redan beställt sockerdrickan och polkagrisarna hon skulle få, plus att det flickan menade att det trots allt var hennes eget fel att den äldre butiken hade lagt gammalt godis i hennes godisskål - hon borde inte ha bett dem sänka priset från första början!


Redan efter några få dagar börjar problemen hopa sig. Flickan märker att butiken kanske inte förbättrat sig trots allt. Hon upptäcker hårda röd/svarta dödskallar i en av lådorna, och sockerbitarna är knappast färska. Men hon tänker att det är hennes eget fel att det är gammalt godis - hade hon bara fortsatt handla i butiken hela tiden så hade inte godiset behövt ligga så länge och bli gammalt. Hon får skylla sig själv, tänker hon.


Den nyöppnade butiken då? Jo, ägaren där är väldigt ledsen. Han vet inte hur han ska få flickan att förstå att det i längden är ett bättre val att handla hos dem. Men en vacker dag kommer flickan tillbaka tänker ägaren... en vacker dag... För chokladen är inte brunare på andra sidan staden.


Kommentarer
Postat av: joseph

om det där färeställer var jag tror det föreställer måste du fan ta tag i ditt liv människa!



lägg ner skiten en gång för alltid!

2009-03-11 @ 23:27:07
Postat av: hmm

idiot

2009-03-12 @ 02:30:21
Postat av: Joseph

vem är idiot?

2009-03-12 @ 08:02:17
Postat av: Linus Eriksson

Ja, vem är idiot? Som jag ser det finns det fyra olika alternativ angående vem du menar, så vore ytterst intressant att veta vem du tycker är en idiot "hmm":P

2009-03-12 @ 17:32:28
URL: http://limpasterix.blogg.se/
Postat av: Marina

Sicken jävla överdrivet uppenbar metafor. Linus, man orkar ju inte. Hoppas den nya butiken får upp ögonen för en bredare kundkrets och inte begränsar sig till flickan som är dum nog att tro att gammal choklad aldrig rostar.

2009-03-13 @ 16:33:16
URL: http://donotthrowwaffles.blogspot.com
Postat av: Anonym

idiot gå vidare

2009-03-24 @ 19:37:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0