Text från Bäst I Stan

I helgen var jag som bekant på Gothia för att skriva en text om finaldagen där. Den texten finns nu att läsa via följande länk:

http://www.tennisgoteborg.se/

Kolla under "Aktuell Information" så ser ni att det står "Text finaldagen av Linus Eriksson". Där klickar ni så kommer texten upp. Gjorde ett riktigt stort misstag i texten som jag kom på när jag skickat in den - riktigt oproffsigt gjort, men det är bara de riktigt uppmärksamma och insatta som märker det tror jag, så det är väl inte hela världen, men det stör mig som bara den. Men men, lärde mig en läxa så kommer förhoppningsvis aldrig göra om samma sak igen.

Dessutom korrekturläste jag den inte...bör kanske börja med det...

Spelade för övrigt innebandy i förmiddags igen - Ullevis tränarkår mot övriga Göteborgs tränarkår. Vi förlorade för andra gången i rad med 9-11. Tungt.

Jag är bäst

Varje gång jag ska hem från gymmet måste jag ta mig upp för världens tyngsta uppförsbacke. Självklart brukar jag leda cykeln den sista biten, men idag gav jag mig fan på att klara av hela backen.

Klättringen kan börja - man ser inte ens toppen


En bra bit på vägen - man kan skymta toppen


Brutalaste och brantaste biten kvar


Linus - starkare än Lance Armstrong!


Never give up!

Sportnörd som man är prenumererar man självklart på Sportmagasinet, trots att jag egentligen tycker att flertalet texter är rätt svaga.

Hur som helst, i det senaste numret listade tidningen de största NHL-ögonblicken, och på plats nummer två kom Ray Bourque. Bla stod det så här:

Men den moderna hockeyns mest minnsevärda glädjetårar tillhör backen Ray Bourque som en sommarlördag 2001 upplevde sitt livs ögonblick.
Efter 21 hyllade säsonger i sitt älskade Boston bad han om en flytt för en sista chans att bli mästare. Andra året i Colorado, tillsammans med Peter Forsberg, lyckades han. Trots att han inte var kapten fick han lyfta bucklan först, något som aldrig hänt tidigare i NHL.
Ingen annan spelare har någonsin väntat så länge, 1826 matcher i NHL på att få vinna Stanley Cup. Men efter segern i den sjunde finalen mot New Jersey spelade aldrig Ray Bourque något mer:
- Jag vann min sista match, det är ganska coolt.
Tre dagar senare hyllades han med bucklan inför 20 000 fans - I Boston, där han var med älskad än någonsin.

23 säsonger i NHL och 1826 matcher!!! Snacka om krigare - en riktig warrior!

Detta får mig osökt att tänka på en plansch som en tränare hade satt upp i en tennishall en gång i tiden som jag sedan kopierade och satte upp på mitt rum ovanför sängen. Där stod det att läsa att tennisspelaren Vincent Spadea hade spelat 223 ATP-turneringar och kuskat runt på touren i elva år innan han lyckades vinna sin första turnering.

We must believe, That if we give we will receive - NEVER GIVE UP!


Simon fixar

Fick ett mail från min vän henrik.rundquist@hotmail.com som för tillfället befinner sig i Kanada. Han hade snackat med en annan gemensam vän till oss två, Simon, som i sin tur befinner sig någonstans...runt Australien. Henrik verkar ha höga tankar om oss tre. Så här skrev han i mailet till mig:

Simon har löst det åt oss. Han hänger rätt mycket med 3 tjejer från göteborgsområdet. De är dessa vi ska dra med till dalarna. Jag har inte pratat med honom men han har inget val. Jag tror till och med de ser rätt bra ut, men jag måste göra djupare efterforskningar.

Kanske bara är jag, men jag tycker den sista meningen är så jäkla underbar, "Jag tror till och med de ser rätt bra ut, men måste göra djupare efterforskningar." Haha!


Artikel

I de nyaste numret av Tennismagasinet bidrar jag med följande artikel/reportage, eller vad det nu kallas, plus några notiser:

Så glöm nu inte att springa till närmsta Pressbyrån och kapa tidningen, alternativt gå in på www.tennismagasinet.se och signa upp för en prenumeration. Där går också att köpa gamla nummer (jag har skrivit i de senaste fyra numrena).


Handen på hjärtat

När jag satsade på min tennis så sa jag alltid att mitt mål var att den dagen jag lägger spaden på hyllan så skulle jag med handen på hjärtat kunna säga till mig själv att jag verkligen gjort allt som stod i min makt för att lyckas. Och det känner jag att jag kan göra. Jag gjorde verkligen allt jag kunde, men var helt enkelt inte tillräckligt bra. Det känns bra.

Jag försöker tänka på det här sättet i de flesta situationer. Okej, skolan kanske jag...kunde gjort lite mer i, men det är undantaget som bekräftar regeln. Men vad gör man när man har gjort sitt bästa, allt som stått i ens makt, misslyckats men ändå inte känner sig tillfredsställd?
Kanske gör man som två "kommenterare" föreslog i några kommentarer under ett tidigare inlägg (24/2) i den här bloggen, på samma ämne. Tycker dessa två kommentarer är några av de skönaste jag fått sen jag började blogga för typ ett år sedan!

Postat av:

Man lyssnar på den här låten:
http://www.youtube.com/watch?v=iyd8dY8rRtA

Sedan reflekterar man över livet, man kanske går ut i skogen och möjligen infinner sig ett tillfälle att fånga ett vilt djur.

Det är som med allting annat. Om något är F.U.B.A.R. så bör man skifta fokus. Enda skillnaden här är att det är känslolivet som spökar med sina kemiska substanser i din hjärna. Men tro för fan inte att du fångat gammelgäddan.

Vad mycket metaforer det blev...


Postat av: Jolle

Man bryter ihop och går vidare, håller även med den anonyme dåren ovanför mig, fånga ett vilt djur och kom igen sedan!


Del 4

Det här låtvalet är tillägnat min vän henrik.rundquist@hotmail.com (gillar långa promenader, mysiga hemmakvällar, stora bröst och verkar för fred på jorden).Eftersom det inte fanns någon video med den här låten på Youtube så tog jag saken i egna händer och skapade en. Håll tillgodo!

Dumma Flickor av Magnus Uggla

 

Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.
Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.
Jag vet en man som strider,
för att alltid va till lags,
han är just, han ställer upp, han passar tider,
kräver aldrig nåt tillbaks.
Han är nog den perfekta drömmen,
en fru kan önska sej,
heller saknas ej berömmen,
men däremot en tjej.
Dumma flickor, dom söker en elak rebell,
inte någon som är snäll,
en som bråkar och dricker, går ut varje kväll,
och gör livet till ett hell.
Så att han inte är nån rambo,
och därför saknar sambo,
än idag,
ja, då är det nog så att en kille kan va,
alldeles åt skogen för bra.
Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.
Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.
Fast han drömmer om en fruga,
och en brokig skara smått,
en egenhändigt snickrad liten stuga,
blir det aldrig nånsin nåt.
För det som ryktet säger,
han är söt men alltid den,
som när han träffar nya tjejen,
blir en trogen vän.
Dumma flickor, dom söker en elak rebell,
inte någon som är snäll,
en som bråkar och dricker, går ut varje kväll,
och gör livet till ett hell.
Så att han inte är nån rambo,
och därför saknar sambo,
än idag,
ja, då är det nog så att en kille kan va,
alldeles åt skogen för bra.
Ett liv som äkta man och pappa,
det klarar han med glans,
aldrig att han skulle shappa,
om han fick en chans.
Dumma flickor, dom söker en elak rebell,
inte någon som är snäll,
en som bråkar och dricker, går ut varje kväll,
och gör livet till ett hell.
Så att han inte är nån rambo,
och därför saknar sambo,
än idag,
ja, då är det nog så att en kille kan va,
alldeles åt skogen,
alldeles åt skogen,
alldeles åt skogen för bra.
Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.
Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.

Teknik - vad är det?

När jag kom till hallen i morse fungerade inte alla lamporna på banorna. På tre banor var lamporna helt döda, och på den fjärde fungerade bara varannan. Inte särskilt kul att gå upp i ottan en söndag och sen kanske inte få spela.

På högstadiet hade jag svagt G i teknik, och inte har min kunskap på detta område ökat särskilt markant sen dess.

Hur som helst gjorde jag ett tappert försök att komma på ett sätt att få lamporna att fungera igen. Jag tänkte så det knakade.Vad jag kom fram till? Inte ett skit.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag hade tippat att Robin Söderling skulle nå semifinal nu i Miami och att David Nalbandian skulle vinna hela skiten.

Söderling förlorade i första omgången Robert Kendrick 26,46 och David Nalbandian torska mot Viktor Troicki 16,36. Bra jobbat Linus!

Hur fan kan Nalbandian ena veckan ha matchbollar och spela bländande tennis mot världens just nu överlägset bästa tennisspelare men nästa vecka enbart ta strögame mot en en random-serb? Märligt. Världen är allt bra weird ibland.Hur ambitiös är för övrigt inte jag? Har precis gått upp 06.30, samma morgon som klockan har ställts om till sommartid, för att cykla ner till hallen och stå tre timmar på banan (sju timmar igår). Visserligen kan jag ändå inte sova längre än så - verkar som kroppen har satt i rutin att vakna runt 6 och vara klarvaken. Hur som helst -  efter timmarna på banan bär det ut till Gothia för att skriva lite om Regions Mästerskapen som spelas där, och dessutom inkom i fredags en ny uppgift från Tennismagasinet som jag tänkte börja ta tag i ikväll.

Linus - mer arbetsflitig än någonsin tidigare!

Beauty

Visst är det som den smarta Neil Strauss sa: Beauty is common, tell me what makes you special.

Dock gäller det ju sen att kunna få den där beauty flickan that is special också... Och det är lättare sagt än gjort med tanke på att All the good ones are taken - if the person isn't taken, there's a reason.

Akta kudden!!!

Var hemma hos en dam igår och softade. Vi skulle se på en film och jag tänkte helt sonika riva fram en kudde att vila huvudet mot där vi låg i sängen. Döm av min förvåning när flickan utbrister:

- Nej, inte den kudden! Det är min huvudkudde. Du får ta den som jag brukar ha under min huvudkudde.

Jag: Men va, varför det?
Hon: För det är ohygieniskt annars.

Pendeln hem klev jag på 22.49.

Utsidan kontra kor

Ni som säger att det är insidan som räknas har fel. Utsidan är faktiskt viktig, vare sig man vill det eller inte. Fråga bara Mr.J.

Mr.J: Du får satsa på "henne" nu istället. Hon har ju super-stora pattar!
Jag: Haha! Jo, men det är ju också det enda hon har...
Mr.J: Mm, det är iof sant.
Jag: Men hon är ju snäll och så.
Mr.J: Ja, det är hon. Men det är korna också. 

Visitkort

Världens coolaste visitkort är utan tvekan framtaget av Peter Siepen. Vet inte om han använder det längre, men det såg iaf ut så här:Och på baksidan stod det: "Min fysik - din belöning".

Fan vad coolt! Funderar också på att skaffa ett liknande, men bör kanske börja med att skaffa ett jobb där man har användning av ett visitkort. Plus en kropp att ha på framsidan...


Bli gay

Funderade lite nu under veckan. I princip samtliga killar jag pratat med har sagt att tjejer i mångt och mycket är helt oförståeliga. Tidigare har jag ställt mig skeptisk till detta, men har nu börjat förstå vad killarna menat. Som en tränare sa: "Det är inte lätt för dem - två hjärnceller och det är inbördeskrig emellan dessa".

Hur som helst - det borde vara så mycket enklare för bögar. De måste förstå sin partner så mycket bättre än vad en man/kvinna förstår varandra! Missförstånden och meningsskiljaktigheterna bör vara färre. Så mycket enklare att vara gay med andra ord. Precis som Magnus Uggla sjöng: "Det är världens grej, att bli gay". Varför är man inte det?

Delgav mina tankar för kollegan Hanky under veckan, och han höll med mig. Dock inte fullt ut.

Hanky: Men tjejer har ju trots allt vissa fördelar.
Jag: Hm...vilka då?
Hanky: Eh...de...de...eh...de har ingen kuk...?
Jag: Jo, det är väl korrekt. En god poäng - jag köper den rakt av. Men du menar att om tjejerna också haft snabel så hade de inte haft några fördelar alls? Då hade de varit totalt oanvändbara?
Hanky: Hm...ja, jag antar att jag menar det...tror jag.

Antingen får Hanky jobba på att förbättra sin kvinnosyn, eller så har han helt enkelt jävligt rätt i det han säger, och det är vi andra som måste komma till insikt med att det faktiskt vore så mycket bättre ifall man lärde sig uppskatta platta bröst istället för utstickande.


Flitigaste kommenteraren - And the winner is...

Igår kom det in en kommentar till kvällsinlägget som handlade om att jag var en tönt etc. Ända sedan jag började blogga för ca ett år sedan så har det konstant strömmat in liknande kommentarer, så jag höjer inte på ögonbrynen åt dem längre - man har lärt sig att ignorera.

I morse skrev jag ett nytt inlägg, och till det så kom det ännu en kommentar som sa att jag var en tönt. Inte heller det något jag normalt sett bryr mig om, men det intressanta var att den kom från exakt samma ip-adress som kommentaren dagen innan kom ifrån! Jag scrollade då ner i historiken bland kommentarerna och fann ett antal liknande kommentarer från just den här ip-adressen. Gemensamt för dem alla: Samma ip-adress, alltid en anonym avsändare samt alltid en kommentar som var till för att trycka ner mig.

Här nedan ser ni samtliga kommentarer från den här ip-adressen:

* Det sistnmämna passar dig lätt!
* hoppas du krockar
* Johannes: Tönt kan du vara

* tönt
* Idiot gå vidare
* Du är en sån jävla tönt. Tror att du skriver så djupt, men det är bara skitsnack, du och ditt pack!
* TÖNT!

Kommentarerna var alla skrivna i mars månad (19, 21, 21, 21, 24, 25, 26) och till följande inlägg: Ung man söker, Mitt Liv, Mitt Liv, Mitt Liv, Flickan och de bruna chokladkakorna, Träden klarar sig utan vatten, solen syns mycket väl på naten, Hår på stortån.

"Intressant" tänkte jag. När jag tidigare hade tennissidan DownTheLine så kunde man aldrig se ip-adresserna som låg bakom kommentarerna, men det kan man här på blogg.se, så jag tänkte att det kunde vara lite kul att se var någonstans i landet den här människan satt som la ner så otroligt mycket energi på att få mig att förstå att jag är en tönt.

Så jag googlade "spåra ip-adresser" och klickade upp första bästa sidan som dök upp.

Där kunde man sedan fylla i ip-adressen, och vips så dök kommunen upp som ip-adressen tillhörde. Den här adressen tillhörde Roslags Näsby. "Hmm" tänkte jag. Jag hade för mig att det låg typ i Stockholm, men var inte 100, så jag googlade kommunen. Jag fick upp Wikipedia, och där står det: "Roslags Näsby är en kommundel i Täby Kommun, Stockholms län".

"Hmm..." tänkte jag igen. "Vem bor i Täby som läser min blogg...?" Jo just det ja! Vilket galet sammanträffande - mitt ex nygamla pojkvän bor ju där! Vilken trevlig, sympatisk och mogen kille hon verkar ha hittat, haha!


Vad sysslar du med?

Ringde upp Dilf idag vid 10.30:

Dilf: Tjenare...
Jag: Tjena! Vad gör du?
Dilf: Eh...jag sover...
Jag: Sover? Varför då?
Dilf: Eh...hm...för att det är skönt?

Fair enough.

Hår på stortån

Helt allvarligt, vad är meningen med hårväxten på stortån? Allt hår på kroppen fyller ju en funktion, men vad fan fyller de få hårstråna på stortån för funktion?Jag skulle köpa om det växte hår på lilltån, för den är så liten att den skulle kunna behöva lite extra värme i form av lite hår. Men liksom, stortån?! Den är för stor för att några få strån ska kunna täcka och värma. Förstår ingenting av hur kroppen tänkte när den bestämde sig för det skulle börja växa hår där. Blir ju bara extra jobb för mig när jag ska behöva raka bort detta.

Träden klarar sig utan vatten, solen syns mycket väl på natten

Vet inte riktigt hur jag ska skriva det här utan att det uppfattas som respektlöst eller missuppfattas. Men jag gör ett försök. Läste en artikel i GP i morse om en person som förlorat en nära person och kom då att tänka på en sak som stod i tråden på Flashback som jag länkade i ett tidigare inlägg. Jag har dessutom funderat på det här lite de senaste dagarna.Med all respekt för dem som förlorar personer i dödsfall, men jag tror det är enklare att gå vidare från en situation när någon dör än när man blir dumpad av pojk/flickvän. Och detta grundar jag på faktumet att "hoppet är det sista som överger människan", som stämmer så otroligt bra!

Om en person dör blir man självklart helt sjukt knäckt etc, men efter ett tag inser man ju att hoppet om att få återse personen ju är obefintlig - den existerar inte. Hoppet är med andra ord ute, vilket gör att man bör kunna gå vidare. Om man däremot blir dumpad så finns ju personen kvar, vilket gör att det trots allt finns ett litet, litet hopp om att få tillbaka denna.

Visst, hon/han kanske gör galet klart att det hela är över, men som vi tidigare kom fram till - hoppet är verkligen det sista som överger en, och hoppet finns ju trots allt kvar så länge man själv vill att det ska finnas där. Om personen ifråga däremot går bort så försvinner ju hoppet totalt, och då bör man också enklare kunna move on. Däremot finns det dock en liten risk  med mitt resonemang, och det är att om en person dör och ens hopp försvinner, istället för att släppa och gå vidare finns ju risken att man istället fungerar så att när hoppet är ute, då är verkligen hoppet ute, och då kanske man bara lägger sig ner och ger upp istället för att gå vidare.

Det är lite samma situation som jag en gång diskuterade med en person. Det handlade om scenerna i filmen Titanic när Rose springer ner i den sjunkande båten för att rädda Jack som sitter inlåst och fängslad i ett rum längst ner i båten. Jag menade att jag förstod Rose's agerande, eftersom hon älskade honom så mycket att hon inte ville leva utan honom, medans den här personen jag diskuterade frågan med menade att man ju är ihop med någon av egoistiska skäl, för att man själv ska må bra, och därför finns det ingen anledning att riskera sitt eget liv för att rädda någon. 

Älskar man/tycker man om någon så mycket att man inte kan tänka sig att leva utan den, då finns risken att man när personen och hoppet försvinner så ger man kanske helt enkelt upp livet. Men det kan också vara så att det är enklare att gå vidare om en person går bort än om man blir dumpad.

När jag läste igenom texten nu känner jag att den utan tvekan kommer missuppfattas. Ni kommer tro att jag önskar livet ur vissa personer och inte alls har någon förståelse för hur tungt det är att förlora en familjemedlem eller nära släkting. Men det förstår jag, och jag kan lova att jag inte önskar någon person något ont överhuvudtaget. Det enda jag ville få fram var att jag tror det är enklare att gå vidare från en situation där en person helt går bort än om man bara blir lämnad, eftersom hoppet att få tillbaka persone finns kvar när man blir lämnad, men det finns inte kvar om en person avlider.

Finns Gud?

Finns Gud?Jävligt tveksamt. Ställer mig oerhört skeptisk till detta. Hur förklaras isåfall höjningen av Guld-Nougaten från 6.50:- till 7.90:- på Ica Lyan?

Hur e de möjligt?

"Just D" frågar sig - Hur e de möjligt?

Det kan jag svara på. Det är inte möjligt! Ingenting är möjligt, det tar bara lite längre tid innan det skiter sig.

Tackar tackar

Igår möttes jag av en trevlig överraskning när jag kom till tennishallen. Joels mor hade stickat en halsduk till honom, men Joel hade bestämt sig för att ge den till mig med följande motivering:

- "Jag passar inte i halsduk. Blir så galet varm. Dessutom ser den lite för gay ut för mig, så tänkte direkt att du kunde få den."

Hm...tack...I guess...


Solhetsvansinne?

Morsan tände till på idén att flytta till Dubai. Faktum är att hon redan verkar tro att vi bor där;Men det gör vi inte.


Outfit för date

När jag skulle träffa mitt ex första gången hade jag Dilf och Fiskpinnen boende hos mig. Samma morgon frågade de mig vad jag skulla ha på mig. Jag hade inte ägnat det någon tanke, så jag sa att jag väl skulle ta en skjorta eller någonting. Inte kunde jag ana att de skulle vara så himla kritiska till det.

Dilf: Nejnejnej, helt fel val, det ser alldeles för stelt ut!
Jag: Va? Varför då?
Dilf: Idag måste du se mjuk ut. Du ska se ut som en bumbi - vara pojkvänsmaterial!

Så då lärde man sig något nytt. På de första daterna ska man se ut som en bumbi, så man betraktas som pojkvänsmaterial. Glöm inte det, kära läsare!


Me and Dilf

Jag och Dilf går i varandras fotspår. Vi gick båda i Kramfors, vi bodde ihop, vi bytte klubb till Ekerö samtidigt, bytte till samma distansskola. Vi har spelat dubbel tillsammans, haft DownTheLine ihop och blivit dumpade båda två.

Vi gör det mesta ihop och delar det mesta med varandra. Har den ena av oss flickvän och den andra inte, ja, då delar vi självklart med oss av det goda. Och om den ena får jobb när vi söker nästa gång så ska självklart den andra också få, annars funkar det inte. Vi är som ett package, "If you want any of us, you get both".

Precis som ett par skor. Eller en Igloo-glass. Som dock inte existerar längre. Ett dåligt omen?


Underbart! Typ...

Underbar dag idag!Har hunnit avverka ett tennispass och 1500 meter simning nu på förmiddagen, och nu står solen högt på himlen och skiner. Varmt är det också. Livet leker!

Eller... skinkan var iof slut i morse... och när mamma för en gångs skulle bakade någonting igår så gjorde hon en sockerkaka... och Nadal vann sin trettonde Masters inatt... och jag sover fortfarande dåligt... Vid närmare eftertanke suger livet fortfarande rätt hårt.


Måndag 23/3

Ny vecka - Nya möjligheter!

Jag ger svaren - ni ställer frågorna

Här kommer svaren till de frågorna som ställts till mig:

Varför hoppade du av gymnasiet?
För att jag dels inte hade motivationen kvar för att läsa, och dels för att vissa av kurserna jag hade kvar ansåg jag att jag inte hade någon chans att klara av. Jag är knappast stolt över att inte ha gått ut gymnasiet, men nu är det som det är och i dagsläget har jag inget sug av att börja läsa igen.

Har du körkort?
Nej, det har jag inte. Men har börjat ta tag i den här biten nu, så min förhoppning är att ta det någon gång nu i vår.

Var jobbar du?
Jag jobbar som tennistränare i Mölndals TK samt skriver för Tennismagasinet.

Har du slutat satsa på din egna tennis?
Ja, jag la ner min egna tennis i mitten av förra sommaren kan man säga.

Varför la ni ner DTL?
För det tog för mycket tid, och vi tappade motivationen lite när vi kände att sidan inte skulle kunna bli större än vad den var. Plus att jag idag tycker det är roligare att få skriva om lite annat än tennis också, så i dagsläget gillar jag den här bloggen mera. Men det var en riktigt rolig tid med DTL - sidan öppnade helt sjukt många dörrar!

Vad säger dina föräldrar om att du slutat skolan och så?
Vad ska dem säga? De var inga glada miner när jag berättade att jag skulle hoppa av, och mor min ligger dagligen på mig om att jag borde börja ta tag i den igen. Men samtidigt - jag är 20 år, tar mina egna beslut och är övertygad om att jag kommer klara mig även utan gymnasieutbildning. Finns med andra ord inte så mycket mina päron kan göra åt det.

Hur lång är du?
Jag är 173 goa cm lång ;)

Vad ska du göra i sommar?
Inte helt klart ännu, så vill inte säga för mycket. Men klart är att det kommer bli x antal veckor på ett camp i USA där jag ska jobba som tränare. Sedan finns det lite andra planer utöver det, men ingenting av dessa är klara ännu, så då har jag lärt mig att det är bättre att inget säga.

Del 3 + frisyr

Grymt skön låt av ett grymt bra band. Plus att Taylor, mellanbrodern som sjunger och spelar keyboard har en grymt skön frisyr i vidoen. Exakt en sån frissa jag drömmer om att en dag kunna ha.

Lost Without Each Other av Hanson

 I ran into your best friend today

Twelve nights since you ran away

I asked about you and she said,"Can't say"

"Can't say"


I'm feeling lonely and it seems to stay

It's been a while since I felt that way

Well I can tell you there's no room to play this game


All I know is what I'm missing

What I'm missing is your kissing

Are you listening


Don't go

Don't go telling me you're alright

There's no room for getting uptight

Don't go saying that you're okay when you're lonely

Baby

Don't go telling me we're over

When you know you're my one and only lover

And I won't go saying that we're okay

When we're lost without each other

'Cause we're lost without each other

'Cause we're lost without each other


I didn't mean to start the last big fight

You never should have hung up that night

All I want to do is make things right

Make it right


Listen

With all the choices that we chose to make

And all the promises we chose to break

We were busy making big mistakes yesterday


All I know is what I'm missing

What I'm missing is your kissing

Are you listening


Don't go

Don't go telling me you're alright

There's no room for getting uptight

Don't go saying that you're okay when you're lonely

I said baby

Don't go telling me we're over

When you know you're my one and only lover

And I won't go saying that we're okay

When we're lost without


I can tell you one thing

We're not better on our own

I'm tired of running from my feelings

Are you listening

Are you listening


All I know is what I'm missing

What I'm missing is your kissing

Are you listening


Don't go

Don't go telling me you're alright

There's no room for getting uptight

Don't go saying that you're okay when you're lonely

I said baby

Don't go telling me we're over

When you know you're my one and only lover

And I won't go saying that we're okay

When we're lost without each other

'Cause we're lost without each other

'Cause we're lost without each other

'Cause we're lost without each other

'Cause we're lost without each other

'Cause we're lost without each other

Ooh yeah

'Cause we're lost without each other


Öppet eller stängt

$10 000 frågan jag ställer mig själv varje kväll - frågan som saknar ett givet svar: Ska jag sova med fönstret öppet eller stängt?

Om jag låter det vara stängt är det galet varmt när jag somnar, galet varmt mitt i natten och jag vaknar dyngsur på morgonen. Om jag däremot låter det vara en aning öppet blir det perfekt på kvällen, perfekt mitt i natten men jag vaknar förkyld på morgonen.

Just nu kör jag på stängt och tar en dusch på morgonen, vilket funkar, men det är bara en kortsiktig lösning. Min förhoppning är att när våren kommer och graderna utomhus stiger så kan jag ha en liten springa öppen utan problem.

Ska bli så skönt när jag flyttar till Dubai med min kommande, snygga fru om några år. Då känns det rätt självklart att man har fönstret öppet på kvällarna.


Svag

Hur mycket jag än dyrkar Roger så måste man se klart på det hela. Jag har sagt det förr och säger det igen - han är galet svag mentalt när det drar ihop sig i matcher.

Jag har de senaste veckorna insett hur icke stark mentalt jag varit, men det är ingenting mot hur svag Roger är när matcher drar ihop sig och det är tight. Han blir helt sjukt shaky!Observera: Trots detta är han bäst genom tiderna.

The Game

Så sant i teorin - så svårt att efterleva i praktiken;

Don't Hate The Player - Hate The Game!


Morgonhumör

Jag är en morgonmänniska och trivs bäst på morgonen. Mitt humör tidigt på dagarna är klanderfritt. Dock stör det mig lite när andra personer samtidigt är övertrevliga mot mig. När jag en timme före klockan är ställd vaknar upp och inte kan somna om, samtidigt som jag fortfarande är trött, hungrig, bitter över att vakna ensam, inte fått något mysigt morgon-sms, pissnödig och allt allt annat ni kan tänka er, ja, då är det en smula jobbigt när man kliver upp och så fort man öppnar dörren möts man av en brutalt ljus stämma som välkomnar en med "Godmorgon!!! Sovit gott?!?!?! Hade ni trevligt igår?!?!?!" 

Ibland blir det bara too much. Trevlig - javisst, men ibland önskar man bara att få bli ignorerad.

Mitt Liv

Det har ända sedan bloggen startades kommit en del kommentarer om att jag bör ta tag i mitt liv. Inte bara här i bloggen, utan även via msn etc pågår det en ständig debatt kring varför jag inte gör något åt min skola, mitt körkort etc.

Först och främst vill jag säga att jag inte är det minsta orolig över att jag inte gått ut skolan. Jag är 100% övertygad om att jag kommer klara mig i livet ändå. Visst, jag kanske inte blir statsminister eller kung, men jag är inte det minsta orolig över att jag kommer stå arbetslös om några år.

MEN, för er som inte köper det argumentet har jag nu glädjande nyheter! Jag har nu börjat ta tag i bitarna!

1. Jag övningskörde tidigare i veckan, och jag tyckte det gick förvånansvärt bra med tanke på att det, förutom 1.5 minut i lördags på tennisklubbens parkering var nästan två år sen jag körde sist.
2. Jag har träffat lite nytt folk nu ikväll.
3. Har skaffat någonting att göra nu i sommar, som tom kan kallas jobb.
4. Har en del realistiska planer/funderingar på vad jag ska göra till hösten.

Så gott folk, jag tror det löser sig, även för mig:)


Ps: Kommer svar på era frågor om någon dag.


Sms

Hur löjligt som helst, jag vet, men hur roligt är det inte att få sms?! När man hör det lilla pipet och man inom sig undrar vem det är ifrån? Oftast finns det någon person man innerst inne hoppas det är ifrån lite mer än man hoppas att det är från någon annan. Och den tillfredställelsen man känner ifall det är från just personen... det finns få saker som slår den känslan. Likaså den besvikelsen man känner ifall man sen ser att sms:et är från en person man är rätt likgiltig inför.

Väldigt stor skillnad dock på hur folk skriver sms. Alla har sin egen speciella touch, och det är så mycket roligare att messa med en person som skriver på samma sätt som en själv än med en som är sämre på att skriva sms än vad man själv är.

Det är en riktig konstform att skriva sms på ett bra sätt. Man ska få fram sitt budskap, man ska ställa motfrågor, man ska använda rätt antal smileysar, man ska försöka fin in lite humor. Jag vill själv påstå att jag är riktigt vass på att skriva sms. Faktum är att jag vill gå så långt som att säga att jag är en av dem bästa som finns på det! Känner väldigt få som kommer upp i samma nivå som mig. De finns någon enstaka, men dem går att räkna på ena handens fingrar.

Sms - Guds gåva till... mig, haha!


Frågor (redigerad)

Klockan är 03.45 och klockan har precis ringt. Vad får mig att gå upp den här tiden? Jo, antingen en flickvän som är uttråkad, eller som i det här fallet, att Roger ska upp på scenen och spela match!

Min fråga - hur är det möjligt att se så stilig och elegant ut som Roger gör?På tal om något helt annat - nu har jag haft den här bloggen ett  tag och tänkte passa på att nämna att om ni läsare har några frågor till mig så är det bara att droppa dem i kommentarsfälten under inläggen, så ska jag försöka besvara dem så bra och ärligt det bara går. Det kan vara frågor om allt mellan himmel och jord - ska försöka svara så bra jag bara kan.

Vill ni ge lite feedback angående bloggen, både bra och positiv kritik eller förslag på förbättringar så kan ni göra det också i kommentarsfälten, alternativt använda linus_se_eriksson@hotmail.com.

Min vän Elin Dahlander har promotat min blogg på ett alldeles ypperligt sätt, och därmed tycker jag hennes blogg förtjänar en alldeles egen länk i det här inlägget! Ta en titt på hennes blogg via länken här nedan:

Elin Dahlanders blogg


Power Nap

Power Naps - ämnet som snabbt kan leda till mycket hetsiga diskussioner. Vissa förespråkar denna vilometod starkt, medans vissa är helt emot den.

Själv menar jag att en power nap är gudomlig om man nyttjar den på rätt sätt. Om man inte vet hur man ska behandla den kan det snabbt leda till missbruk och att "napen" har motsatt effekt än den tänkta.

Det räcker att man sover någon minut för länge för att man ska vakna upp galet trött istället för pigg, och detsamma gäller om man sover en för kort stund - man blir då tröttare när man vaknar än man var innan man somnade. Det krävs en fingertoppskänsla utöver det vanliga för att power napen ska komma till sin rätt.

Hur vet man då hur man ska använda Power Napen? Det finns dessvärre inget tydligt svar på den frågan. Det är från person till person. Träning ger färdighet, så det är bara att börja nöta. Experimentera med tiden och hitta vad som passar just dig bäst.

För när man väl hittat sitt sätt, ja, då finns det inget bättre än en Power Nap mitt på ljusan dan!


Kul...

Speedminton planerad till 12.00 idag. Får ett sms av Joel fyra minuter innan jag ska sätta mig på cykeln och rulla iväg, och följande konversation följer:

Joel: Bli inte nervös nu men Hjalmarsson är med idag! (bästa spelaren i världen typ, bloggens notering)
Jag: Va? Va fan, jag är trött i benen, har inte fått tillräckligt med sömn och ostabil frukost. Plus en finne över övre läppen. Inte min dag, inte min dag...
Joel: Haha, ska träffa finnen med en stenhård forehand!

Ingen plats för sympati här inte.. Aja, är det krig så är det - bara att steppa upp och leverera med andra ord!


Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Lånar ännu ett citat från Rocky (Martin Kellerman), som han droppade i en av hans serier:Fan vad jag ser fram emot den dagen jag kan se henne på gatan och bara tänka: "Jaha, där är hon... hur kunde jag bli så knäckt av henne? Hon är ju sjuttiofem procent vatten?

Hur kunde någon med samma sammansättning som Bob Blandsaft förstöra mitt liv?"

Word. Kunde inte sagt det bättre själv.

Grind

Ibland förtjänar man en klapp på axeln, och det känner jag att jag gjort mig förtjänt av nu. De senaste tio dagarna har jag avverkat följande träningspass:

5 x tennis
4 x speedminton
5 x gym
2 x löpning
1 x simning

Inte illa pinkat av en avdankad 20-åring.

Träning är ett bra sätt att koppla bort tankarna. Man läser och hör att man ska hitta på saker hela tiden för att inte bara sitta hemma sysslolös, och träning är ett riktigt bra tidsfördriv. Man aktiverar sig samtidigt som manfaktiskt gör något nyttigt, något kreativt. Så jag har kännt att det bara är att grinda på.

Hela livet är för övrigt ett stort grind. Man bara nöter och nöter. Oavsett ifall man mår bra eller dåligt är det bara att sticka ner huvudet i sanden och köra på. Kontrollera dina känslor - annars kontrollerar dem dig. Livet är ett stort jävla grind.

Snart schtek-time!

Herregud, vilket läckert väder det är idag! Det fick mig att ta en titt i kalendern, och ooops, det är ju faktiskt bara ungefär 1.5 månad kvar tills grussäsongen är här!

Just nu står banorna tomma, men snart glider vi runt där och river som djur igen!Inför förra sommaren skrev jag och Dilf en låt ihop och spelade in. Låten handlade om vår gamla tennishemsida (DownTheLine), och hur vi schtekte på gruset. 

Här kan ni lyssna på låten, och bilden här nedan var tänkt som skivomslag om något bolag hade fått upp ögonen för oss... (Observera att det även är vi som sjunger).Som sagt, ca 1.5 månad kvar till gruset. Vädret är på gång, huden längtar efter att få börja bli brun och grusbanorna ligger bara och väntar på att få tas i bruk. 

Hemma hos mig är försäsongen redan igång - jag ska dominera gruset i år!


Ryyyyysningar!

Vet inte hur många gånger i mitt liv jag har kollat på krönikan från fotbolls-Vm i USA -94. Är säkert ett tresiffrigt antal gånger, men ändå får jag fortfarande rysningar när jag ser DET HÄR. Fan vad stort det var alltså!

I krönikan så hörde jag också för första gången världens bästa dikt, som än idag är en av de få dikter jag verkligen gillar.

Den mätta dagen av Karin Boye

"Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr."


Känner igen mig

Känner att jag kan identifiera mig ganska bra med Rocky (Martin Kellerman). Känner så här ungefär fem av veckans sju kvällar.


Så ruskigt överskattade

Nerförsbackar - lika överskattade som damtennis, golf och stringtrosor.

Folk säger: "Åh vad skönt det ska bli med lite nerför nu" efter att ha bestigit en lång uppförsbacke. Men nerförsbackar är exakt lika jobbiga eftersom man måste bromsa typ. Inte ett dugg skönare. Tacka vet jag plan mark - det är nöten!


Lite tung läsning

Förutom MSN är nog Flashback det bästa tisfördrivet som finns. Satt för någon kväll sen och nötte lite där, och hamnade efter ett tag i DEN HÄR tråden.

Läsningen är skrämmande för mig, men inte särskilt förvånande. "Jongari" skriver tex: Kommer aldrig glömma min första riktiga kärlek. Fast det är mer än 13 år sedan vi var tillsammans så kan jag komma på mig själv att tänka på henne ibland då och då.

"Tajger66": Man glömmer inte sin första kärlek även om det har gått 50 år ens...har man glömt så var det ingen riktig kärlek...Jag kommer ihåg min första riktiga kärlek som det var igår fast det gått 29 år sen dess..tänker på henne ofta och jämför med andra....har ingen kontakt men vet ungefär var hon finns(i en annan stad än där jag bor)....

Det är exakt det jag har varit rädd för. Men... ja, vad ska man göra? Det sägs att man inte ska lägga energi på det som inte går att påverka, och det är väl det som gäller antar jag. Synd bara att jag är så galet dåligt på det...


Skilda världar

Tre exempel på skilda världar:

1.


2.


3.


Så lika, men ändå så olika. It's a different world... a different world...

Underbar stund


Banorna står tomma. Inga bollar slås. Man kan höra sitt eget hjärta slå. Fläktarna står tysta. Det är mörkt ute. Man hör sina egna tankar. Finns det något bättre än att vara ensam i en tennishall klockan sju en måndag morgon? Ja, det finns det, helt klart.


Måndag

Ny vecka - Nya möjligheter!

Del 2

Del två i serien med låtar och låttexter. För att läsa mer om varför själva tanken med dessa inlägg kan ni gå en vecka bakåt i bloggen och läsa mer.

Summer of 69 av Bryan Adams (eller en skön version av Shayne Ward)I got my first real six-string
Bought it at the five-and-dime
Played it till my fingers bled
was the summer of '69

Me and some guys from school
Had a band and we tried real hard
Jimmy quit and Jodie got married
I shoulda known we'd never get far
Oh when I look back now
The summer seemed to last forever
And if I had the choice
Ya - I'd always wanna be there
Those were the best days of my life

Ain't no use in complainin'
When you got a job to do
Spent my evenin's down at the drive-in
And that's when I met you yeah!

Standin' on your mama's porch
You told me that you'd wait forever
Oh and when you held my hand
I knew that it was now or never
Those were the best days of my life

Back in the summer of '69
ohhh yeah the summer of 69

Man we were killin' time
We were young and reckless
We needed to unwind
I guess nothin' can last
forever - forever, no

And now the times are changin'
Look at everything that's come and gone
Sometimes when I play that old six-string
I think about you wonder what went wrong

Standin' on your mama's porch
You told me it would last forever
Oh when you held my hand
I knew that it was now or never
Those were the best days of my life

Back in the summer of '69
it was the summer
the summer of 69
ohhhh yeah
me and my band back in '69

Murphy again

Murphys lagar går inte att komma runt. De hänger efter oss vart vi än vänder blicken. Idag stötte jag på en igen;

Jackan man behöver hänger alltid längst in på kroken


Shopping

Var inne i stan och handlade lite. Det här lär bli det inlägget som får mest dissiga kommenterar hittills, men jag är förberedd på det, haha.

Dessa inköp gjordes:

Skjortan


Pikén


Scarf, T-shirt och Chinos


Nu ner till gymmet en snabbis innan det bär av till hallen för Speedminton med bla världens två bästa spelare; Joel Christensen och Per Hjalmarsson.

Brb

Ska bara bära ut soporna, vi hörs strax igen!


Vad har jag gjort?

Vaknade i morse och blev inte lite överraskad när jag gick ner i tv-rummet och fick se en ny tv stå uppställd. Jag hade inte en aning om att familjen hade köpt en ny. Känns inte riktigt som att jag hängt med i vad som hänt här hemma sista tiden.

Vad har jag gjort egentligen? Man skulle ju nästan kunna tro att jag suttit instängd på mitt rum i flera veckor, inte gjort ett piss utan bara deppat. Men så är ju verkligen inte fallet...


Skämtar du?

En kille bar en grym tröja på träningen idag. Han kunde inte ana hur väl tröjan skulle komma till hands ikväll.Ska inte plåga er med att skriva om hur illa vinnaren var eller hur kass tävlingen är, utan nöjer mig med att säga att jag tycker topp fyra borde sett ut så här, i nämnd rangordning:

1. Alcazar
2. Måns
3. EMD
4. Agnes

Dyrkar Måns, och Alcazar är ju sjukt sköna och proffsiga. Galet att inte någon av de två vann.


Diadem

Folk säger att jag inte passar i diadem.

 

Jag vet om detta, men samtidigt - säg något jag passar i...?

Ung man söker

Kunde varit jag...eller inte.


Inga frågor är för dumma

Snackade med en ny tjej på msn för någon dag sen. En kompis kompis typ. Efter lite kallprat i början droppade hon i tur och ordning följande frågor:

Vad gör dig glad?

Vad är meningen med livet?

Tror du på den "kristna" guden?

Plus följande line; "Det är ganska sjukt när man tänker efter, det kanske bara är 60 år kvar för oss att leva. Det går ganska fort."

Hur bör man ta det? Ingen aning. Hur jag tog det? Bowling nästa helg.


Fredag den 13:e

Fredag den 13:e idag. Dagen sägs förföljas av otur. Jag har dock inte märkt något speciellt - för mig har varenda dag de senaste veckorna varit otursdagar.

Men vem vet - en vacker dag kanske det vänder? En dag då fåglarna kvittrar, solen skiner och en kylig morgonbris slår emot mig där jag ligger ensam i min stora, tomma dubbelsäng. 

Då vänder det. En vacker dag.

Svänger snabbt

En lördagkväll i januari så ringde jag upp en polare för att delge honom en underbar nyhet.

Jag: Vet du vad, min tjej sa att hon älskade mig för första gången idag!
Han: Oh...tungt, snart tar det slut då.
Jag: Va? Vad snackar du om?
Han: Min tjej sa att hon älskade mig en dag, och tre dagar senare gjorde hon slut, för hon hade inga känslor kvar. Så...ja, njut för snart är det över.
Jag: Haha, nejnej, det här kommer hålla hur länge som helst! Det känns sååå stadigt!

Sex dagar senare tog det slut. Anledning: Hon hade inga känslor kvar.

Slutsats: Det svänger snabbt i den här branschen.


En förebild

Här har ni en tjej att se upp till, kära läsare! Så här borde alla ni göra!

Matilda Widebäck - en förebild!Haha, ser nu att det är svårt att se, men Matilda har iaf min bloggadress i sitt msn-namn. Alltid härligt med promotion!


Kanske dax nu

Snackar med en viss "Cazzol" på msn nu.

Här får ni helt ocensurerat hans frågor till mig:

Cazzol säger: haha okeey du har inte tänkt att ta tag i ditt liv ngn gång?? typ gå ut gymnasiet?? och skaffa dig ett redigt jobb och en fin kvinna du älskar livet ut??


Svar: Ja, nej, ja, JA!

Sol sol sol

Eftersom Sverige är skit när det gäller vädret så får man ju lösa solen på annat sätt. Vissa åker utomlands - jag solar solarium.

Här ligger jag och njuter medans snön fortsätter falla ner ute på gatorna.


Men va i...!

Vad är det som händer? Igår funderade jag helt seriöst på att ta fram vårjackan, och idag snöar det. Unbelievable!
Palla bo i Sverige, är så trött på vädret i det här landet så det är galet. Känner mig lite som Martin Stenmarck just nu:

Jag vill byta land och vara han som försvann
Börja om på nytt och få såret mitt sytt


Ingen snygg brud som är sugen på att flytta utomlands ihop med mig?

True Toby, true

I Australian Open spelade Roger Federer den bästa tennisen jag någonsin sett någon prestera under matchen mot Andy Roddick. Federrer vann 64,60,62 har jag för mig. På presskonferensen efter matchen var Roddick helt under isen, men levererade ändå något av det bästa som sagts enligt mig. Det är inte bara till tennisen man kan använda hans ord, utan det är ju lite detsamma med tex mitt liv just nu.

Följande Roddick citat har klippts ut från Patrik Rosenholms blogg:

"Im going to try to keep fighting. I'm going to try to keep working. That's what I could on a daily basis. I wake up and work my butt off on a daily basis. I'm going to continue to do that.

I'm going to try to take this like a man as much as I can. He outplayed me. Ha played a lot better than I did tonight. He deserves all the praise that he gets, not only for how he plays, but how he handles himself. Get up tomorrow, look forward."

Så otroligt bra sagt!

Tough day

Idag väntar en riktig träningsdag. Två timmar tennis, två timmar Speedminton plus gym på det. Har ju inget annat att göra än att träna på lediga dagar nu för tiden, så lika bra att bara köra på.

Kom just på att jag räknat fel på tiden - brukar vilja ha en timme på mig på morgonen, men har bara en halvtimme på mig nu. Fan, måste sätta fart. Får skippa sminket.

Precis vaknat

Inte lätt att glömma
När jag ej kan förmå mig själv att sluta drömma

Katt

Morsan fick en fix idé att katt skulle införskaffas. Jag var brutalt emot idén. Palla en katt! Vad ska den vara bra till? Jag bestämde mig för att vara brutalt kall mot den.

Men jag börjar mjukna. Den kanske inte är så tokig trots allt, nu när man inte längre har nån flicka att kela med...?

 

Forever Young

Kolla på dessa små barn.Så oskyldiga. "Himlen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små." De har ingen aning om vad som väntar dem senare i livet. Hård skolgång, slit på jobbet, brustna hjärtan. Ingenting oroar dem för ögonblicket, för de har ingen aning.

Gud vad jag önskar att jag kunde dra tillbaka tiden. Några veckor, några månader, några år. Frågan är om jag då suttit här och deppat och skrivit ett blogginlägg om att allt var så mycket bättre förr...? I och för sig hade jag väl ändå troligtvis gjort det, men skit samma, jag fick ihop ett inlägg av det här iaf.

Tidig uppvakning

Idag steg jag upp med tuppen. Klockan ringde 06.30, och detta av anledningen till att jag ska ner och spela Speedminton med världens bästa Speedmintonspelare Joel Christensen.

Ska nog börja med att stiga upp tidigt varje dag i fortsättningen. Jag är helt klart mer en morgonmänniska än vice versa, och mår mentalt bättre på morgnarna. Så tidigare morgnar - here wo come!

En bild

En bild säger mer än tusen ord. Vad jag vill ha sagt med den här bilden har jag dock ingen som helst aning om.Har inget annat att skriva om. Just nu känns allt bara fett meningslöst och orättvist. Funderar på att gå och lägga mig och inte vakna på typ 3-4-5-6-7-8-9-10 år eller något.

Made my day

Vaknade upp helt utvilad i morse. Solen sken starkt på himlen - inte ett moln i sikte. Hade en härlig cykeltur ner till hallen där jag körde ett 2h riktigt kvalitéts-pass. Träffen kändes gudomlig. Härlig cykeltur hem där vinden gav mig medvind. Helt underbart! Fixade i ordning perfekt kokt pasta med köttbullar. Maten stod på bordet och jag var redo att hugga in när jag upptäcker att ketchupen är slut.
 
Och så var den dagen förstörd.

Skator

Världen är full av dem!
Skata

Skata är en kråkfågel inom släktet skator, som förekommer i stora delar av Eurasien, norra Afrika samt i Nordstan och i de flesta REA-butiker.

I Sverige är skatan vanlig, särskilt i bebodda områden. Med sina karaktäristiska fylliga former, vicka-på-höften-gång samt sin fasta stjärt är den svår att ta miste på.

Flickan och de bruna chokladkakorna

Det var en gång en liten flicka. Hon var söt, smart, var omtyckt och hade många vänner. Under senare år så hade hon börjat få upp ett stort intresse för godis, och för något år sedan så började hon resa genom hela staden för att handla godis i en stor butik. Butiken hade många sorter att välja på. Priset var visserligen ganska högt, 8.90/hg, och hon fick ta emot många smällar av människorna på bussen på vägen dit, men det tyckte flickan att det var värt. Butiken var visserligen inte helt perfekt - ofta när hon kom dit var det stängt, och ibland var godiset av sämre kvalité, men de gångerna hon kom dit när affärsinnehavaren var på gott humör, då fanns det enligt flickan ingen bättre butik!


Men flickan bodde långt ifrån butiken, och efter ett tag så talade hon om för den stora godisbutiken att hon skulle börja handla hos en annan, nyöppnad butik som låg närmare hennes hem, och som också var väldigt bra. Den var inte lika gammal och hade inte lika många år på nacken, men den hade gjort ett gott intryck på flickan när hon varje dag åkt förbi den på väg till skolan.


Den äldre butikens ägare blev helt vansinnig! Vem trodde flickan att hon var?! Inte kunde hon bara byta butik sådär. Den äldre butikens ägare började smida lömska planer. I smyg en kväll så smög han in hos flickan i hennes rum och la gammalt godis i hennes godisskål. Detta kom flickan nästa dag på, men då var det redan försent - hon hade jätteont i magen av det gamla godiset!  Flickan hade kunnat anmäla den äldre godisbutiken till konstapeln i staden för detta, men hon lät bli. Butiken ångrar sig säkert tänkte flickan.


Veckorna gick och flickan besökte allt oftare den nyöppnade godisbutiken. Hon började gilla den skarpt. Den hade allt som hon kunde önska. Visserligen tog smaken på klubborna slut lite väl snabbt ibland, innan hon riktigt hunnit njuta av dem, men butiken gengäldade detta genom att snabbt erbjuda nya klubbor. Dessutom hade de en väldigt trevlig personal som tog väl hand om henne nu medans hon fortfarande hade ont i magen av det gamla godiset från den stora butiken.


Så kom då dagen som skulle förändra allt. Flickan skulle på en utflykt med sin skola, och utflykten skulle gå till samma stadsdel som den gamla, stora godisbutiken låg i. Varför inte bara gå in och hälsa på och se efter ifall det går bra för butiken? tänkte flickan. Sagt och gjort - flickan besökte butiken och märkte att hon trots allt butiksägaren gjort mot henne gillade den butikens utbud. Flickan hade nu satt sig själv i trubbel.


Hon visste inte vilken butik hon i fortsättningen ville gå till! Å ena sidan hade hon den nyöppnade som hade allt hon någonsin kunde önska sig. Den låg nära, den hade väldigt bra godis och ägaren gillade nästan exakt samma sorter som flickan gjorde. Men å andra sidan hade hon den gamla, äldre butiken. Ägaren där hade varit väldigt dum mot henne, men han lovade nu att godiset alltid skulle vara av bra kvalité, plus att han erbjöd flickan gratis sockerdricka och polkagrisar om hon valde att komma tillbaka till deras butik. Några sådana gåvor kunde inte den nyöppnade butiken lova henne nu i början, utan det enda dem kunde komma med var att de lovade att ta hand om henne på allra bästa sätt om hon valde att fortsätta handla i deras butik.


Flickan fortsatte tveka. Båda butikerna verkade bra, men flickan tog nu ett beslut. Hon visste att hon skulle trivas väldigt bra med att handla i den nyöppnade butiken som låg nära henne, men den äldre butiken hade redan beställt sockerdrickan och polkagrisarna hon skulle få, plus att det flickan menade att det trots allt var hennes eget fel att den äldre butiken hade lagt gammalt godis i hennes godisskål - hon borde inte ha bett dem sänka priset från första början!


Redan efter några få dagar börjar problemen hopa sig. Flickan märker att butiken kanske inte förbättrat sig trots allt. Hon upptäcker hårda röd/svarta dödskallar i en av lådorna, och sockerbitarna är knappast färska. Men hon tänker att det är hennes eget fel att det är gammalt godis - hade hon bara fortsatt handla i butiken hela tiden så hade inte godiset behövt ligga så länge och bli gammalt. Hon får skylla sig själv, tänker hon.


Den nyöppnade butiken då? Jo, ägaren där är väldigt ledsen. Han vet inte hur han ska få flickan att förstå att det i längden är ett bättre val att handla hos dem. Men en vacker dag kommer flickan tillbaka tänker ägaren... en vacker dag... För chokladen är inte brunare på andra sidan staden.


Vem är det?De här ögonen har stirrat på mig i snart tre timmar på tåget, och det driver mig till vansinne att jag inte vet vem damen på bilden är! Okej om det varit en ung, snygg, sexig tjej som med passionerade ögon och en erotisk blick sa "kom och ta mig", då hade jag nog kunnat resa mig upp och gått fram och tagit reda på vem hon var. Men nu är det istället en äldre tant med grått hår som, enligt framsidan av tidningen, varit omslagsflicka i 50 år. Det gör att jag fortfarande sitter kvar på min plats och inte finner kraft att resa mig.
 
Tankarna vill dock inte försvinna - vem är denna mystiska kvinna med de stirrande ögonen?

The green mile

Murphys lag - Man tilldelas alltid rummet längst bort i korridorenMalmö-vistelsen lider för övrigt mot sitt slut. Ska alldeles strax pallra mig bort mot bussen som tar mig till tåget som tar mig till Göteborg som tar mig tillbaka till vardagen. Jippie!!!

Dans

Klockan är 04.37 och jag har gett upp hoppet om att kunna somna om. Livet är långt ifrån någon dans på rosor just nu.

Vi hade i alla fall...

Vi hade i alla fall de snyggaste supportrarna...


Stolt svensk

Finns det något som gör en mer stolt än när man hör en svensk prata bra engelska? När en landsman flyter fram i en konversation med en amerikan, då njuter jag! Då känner jag mig riktigt patriotisk.

Men samtidigt - finns det något som gör en mer generad än när man hör en svensk prata riktigt dålig engelska? Konferenciern här i Baltiska är riktigt risig - man vill bara sjunka genom jorden när han presenterar spelarna.

Två personer som gör mig stolt över att vara svensk:Filip & Fredrik - mina hjältar

Serie

Ska börja en liten miniserie här i bloggen.

I ett inlägg varje vecka ska jag lägga ut en låt plus texten till låten. Låtvalet bygger antingen på att texten passar in rätt bra med hur jag känner mig just nu, att den helt enkelt är bra/fin, eller att låten har någon annan innebörd för mig. Eller att det helt enkelt är den låten som spelas mest hos mig just nu.

Låt oss se hur det funkar.

Först ut:

Sorry Seems To Be The Hardest Word av Blue feat. Elton JohnSorry seems to be the hardest word

What I gotta do to make you love me

What I gotta do to make you care

What do I do when lightning strikes me

And I wake to find that you're not there

 

What I gotta do to make you want me

What I gotta do to be heard

What do I say when it's all over, babe

Sorry seems to be the hardest word

 

It's sad, so sad

It's a sad, sad situation

And it's gettin' more and more absurd

It's sad, so sad

Why can't we talk it over

Oh it seems to me

That sorry seems to be the hardest word

 

What do I do to make you want me

What I gotta do to be heard

What do I say when it's all over

Sorry seems to be the hardest word

 

It's sad, so sad

It's a sad, sad situation

And it's gettin' more and more absurd

It's sad, so sad

Why can't we talk it over

Oh it seems to me

Sorry seems to be the hardest word

 

Yeeeah

Uuuuh

 

Nanana nananana

 

Sorry

 

What do I do to make you love me

What I gotta do to be heard

What do I do when lightening strikes me, yeah

What've I gotta do

What've I gotta do

When sorry seems to be the hardest wordRekord

Jag slog personligt rekord igår! Ett rekord utan dess like!

Usain Bolt's 9.69 står sig slätt i jämförelse. Likaså Eamon Sullivans 47.05 på 100 meter frisim. Även Gene Rychlak Jr's  458 i bänkpressen kan slänga sig i väggen. För jag hade nämligen ett telefonsamtal som sträckte sig över 3h och 31min igår kväll/natt! Personligt rekord med ca 2h och 10min. Det är med andra ord en stolt bloggare som gick och la sig igår natt ca 01.48.

Somnade ganska direkt efteråt. Vid 02.50 ringer Dilf. Då är han på väg hem från någon fest inne i stan. Han får två minuter, sedan lägger jag på och stänger av telefonen. Det är skillnad på personer och personer. Man ska veta sin plats.


Lördagkväll

Äntligen lördagkväll! Ni undrar säkert vad jag har för mig. Ska jag ut och festa? Ut och supa? Spela poker med polarna? Ligga med någon tjej? Nej, jag sitter ensam på mitt hotellrum och ser "Melodifestivalen Andra Chansen".

BWO åkte i första utslagningsrundan, och Amy Diamond likaså. Den enda favoriten som hittills gått vidare är Sarah Dawn Finer.

Men som alltid - det var bättre förr, inget snack om saken.

Sarah Dawn Finer 2007 (?)  - Får ni tårar? Det får jag..inte...

Amy Diamond 2008 - Tempoväxlingen vid ca 44 sekunder - då föll jag.

Låt oss nu hoppas att världen är lite rättvis iaf och låter Måns vinna skiten!

Direkt från stolen

Som ni vet är jag i Malmö och ser Davis Cup matchen mellan Sverige och Israel. Matchen är i full gång, och jag rapporterar direkt från domarstolen.Nä, skoja bara.

Sverige vann hur som helst dubbeln. Så gott! Inne i hallen har vi inte märkt någonting av demonstrationerna utanför.

Ni Mölndals-elever som läser här och som brukar klaga på att ni är rädda att bli träffade av bollen om ni står för långt in i banan när er partner servar när vi spelar dubbel, kolla hur nära mittlinjen Aspelin står när hans partner servar:


Bonaqua

Bonaqua - utklassar Loka och Ramlösa 6-0,6-0


Irriterad

På så här gott humör var jag när jag hade duschat, slängt på mig mina lalliga grå, en skjorta och skulle ner och käka frulle:Sen slår jag upp dagens SvD och mitt goda humör byts istället ut till att bli oerhört irriterat. Jonas Arnesen är grym för svensk tennis - ungefär 60% av det som skrivs om svensk tennis kommer från hans penna. Men varför måste killen jämt vara så ruskigt negativ? När jag och Dilf drev DownTheLine skrev vi det där, och jag skriver det igen - skitbra att han skriver, men varför alltid så negativt? Är något dåligt så ska man självklart skriva det, men även om något är positivt så vrider Arnesen det till något negativt.

Så här står det i en artikel om gårdagens matcher:

Närmare 4000 stolar stod tomma och ljudet från den cirkulerande helikopter som bevakade Stadionområdet trängde in i hallen där de israeliska supportrarna tycktes vara i majoritet.


Det där stämmer fan inte! 4000 stolar stod tomma - korrekt. Men att en cirkulerande helikopter hördes är inte sant, och den svenska klacken var då fan inte tyst heller. Det var sjukt mycket bättre stämning inne i hallen än någon någonsin kunnat hoppas på! Både svenskarna och israelrna gapade på riktigt bra, och jag tror alla inblandade var ruskigt nöjda med stämningen.

Visst, det skulle varit grymt mycket bättre om hallen var fullsatt, men sett till förutsättningarna så var det hur bra som helst!

En annan sak som gör mig irriterad är upplägget på frukostarna på hotellen. Först tar man bricka och tallrikar. Efter det står valet av pålägg på tur. Ofattbart! Hur ska man veta vilket pålägg man vill ha när man ännu inte ens sett vilket bröd som finns att välja på. Galet. Vart är världen på väg?


Kräftgång

Min kräftgång när det gäller sovandet fortsätter. Idag stod alarmet på 10.10, men icke sa Nicke. Jag vaknade 06.00 och låg vaken i en timma. Sedan somnade jag om, men vaknade strax innan 09.00 igen. Har varit så här i flera veckor nu. Det är inte ovanligt att jag vaknar 05.00 och inte kan somna om alls igen. Sjukt irriterande!

Man är hur trött som helst, men så fort man vaknar börjar man fundera på ditten, sedan på datten varpå jag återigen börjar tänka lite på ditten och efter det är det en omöjlighet att somna om igen.

En dag nu under veckan som var så vaknade jag runt 04.00.  Jag började tänka som vanligt och kom på att jag i ett mail skickat fel sak, så jag slog på datorn och tänkte rätta till mitt misstag. Av ren rutin loggar jag in på msn, och vem skriver inte direkt till mig om inte Mr. Filipek! Man förväntar sig inte direkt en konversation den tiden på dygnet, men galet roligt när det sker:D

Sicken dag

Har sett ungefär 10 timmar tennis idag. Kan man ha en mer perfekt dag? Nej, inte som singel iaf. Synd bara att inte Vinci fick vinna sin match. Killen spelar ju så skönt! Det är verkligen som en orgasm att se honom spela. När han springer runt med sin vänsterslägga. Ohhhh!

 

När Vinci höll sin serve fram till 4-1 i tredje set spelade han ett närmast perfekt game. Dem tre första bollarna var klockrena, och efter varje boll tittade jag mot Wilander på bänken, och jag blev så sjukt varm inombords när jag såg hur glad han var. Hur lycklig han såg ut att vara. Han njöt verkligen av att se hur bra Vinci spelade, och hur löjligt det än låter fick det mig att verkligen inse en sak: Det viktigaste är faktiskt inte hur man själv mår, utan hur dem man bryr sig om mår. Hur ens omgivning mår. Visst, jag hade ingenting alls att göra med att Wilander såg så lycklig ut, men jag blev ändå varm av det. I fortsättningen ska jag leva utefter att försöka få andra att må bra. Mår den jag bryr mig om bra så spelar det inte lika stor roll hur jag själv mår, för mår den personen bra mår jag bra.

Visst, det är skönt att få, men det finns ingenting som går upp emot att ge.Lite roligt idag efter första singelmatchen: Ca två minuter efter att sista bollen är slagen är jag inne på toan. Precis när jag är på väg ut kommer Fidde Rosengren tätt följd av Jonas Björkman inkutandes likt Bolt för att slå en drill. Ytterligare två minuter senare sitter jag i pressrummet och ser dessa båda herrar i tv-rutan framför mig i full färd med att intervjua ToJo. Snabba puckar i tv-världen kan man lugnt säga!

Sådär! En lång dag är till ända. Dags att krypa till kojs. Fick av någon anledning en dubbelsäng i mitt enkelrum. Synd att man inte har någon att dela den med. Eller det kanske fanns en förhoppning hos receptionisten om en liten invit? Kanske värt att gå ner och höra efter...

 

Jobba jobba joobba!Mina erfarenheter säger mig att den här grabben kommer få jobba hårt...

Poliser, poliser, poliser

Har aldrig varit med om så här mycket poliser i hela mitt liv! Helt galet. Man måste typ visa sin badge bara för att få andas inne i lokalen.

Hur som helst - har sett båda lagen träna nu. ToJo ser stadig ut, Vinci ser anorektisk ut. Galet smal, men forehanden sitter där. Tippar dock 4-1 till Israel. Berta lär få spela den betydelselösa femte matchen.

Pressrummet - stort och rymligt. Minus för att man får ha kabel då inte trådlöst finns. Plus för att presskonferenserna kommer hållas i samma rum som vi sitter. Fikan ännu inte utforskat. Det står i tur på schemat. Har dock sett klent ut när man gått förbi hittills, så har inga stora förhoppningar. Men är det något jag lärt mig är det att hoppet är det sista som överger en, så jag håller fortfarande tummarna för att kanelbullarna kommer dyka upp så småningom.

 

 


Ready

Framme vid hotellet. Matchen kan börja!


Tänker folk med...tänderna eller?

Hur tänker folk?"Would you mind to brush your teeht with someone else´s toothbrush?"

Yes - 58.3%
No - 41.7%

Alltså, visst, är det krisläge så är det...men liksom...ja...

Mot MalmöStolsrad 5 i Baltiska hallen? Nej, Tåget mot Malmö/Köpehamn med avgång 7.27 från Göteborg Central.

Jag är på väg till Malmö för att bevittna den märkliga tillställningen Sverige-Israel. Sverige ställer upp med två halvskadade föredettingar i ToJo och Vinci. Vinci måste ha spelat galet bra på träningarna i veckan. Fatta tungt för Rehnquist. Killen har gjort ett av sina bästa år i karriären och kom till DC-samlingen som ankaret i laget, och får nu inte ens lira till förmån för en kille som enbart har några elitseriematcher i kroppen. Som sagt, Vinci måste ha spelat helt sjukt bra på träningarna...

Ska bli väldigt intressant att verkligen få se hur läget ser ut utanför och inne i hallen. Ska ju tydligen vara ruskigt mycket poliser etc där.

10 000 demonstranter förväntas imorgon (lördag). Har som mål att åka tillbaka till götet på söndag, men om jag inte överlever - vill inte nämna några namn, för jag vet att jag säkert missar någon, men jag älskar er, och ni vet vilka ni är.

Har för övrigt äntligen lyckats skicka in artikeln till nästa Tennismagasinet-nummer...fem dagar försenad. Är man orutinerad så är man.

Lunch

Hårt styrkepass i gymmet idag. Kommer vara borta i helgen så tänkte att jag kör dubbelt idag, så jag inte missar någon muskelgrupp den här veckan.

Hårt träningspass bör följas av stadig lunch. Jag brukar gå runt på fem olika rätter:

Stensjöns kycklingsallad
Corpus Kycklingsallad
Portens Kycklingsallad
Corpus Kebabrulle
Pasta med köttbullar


Men vad gör man när man inte är sugen på något av det? Jo, man kör det sjätte alternativet. Bonusalternativet!Kanelgifflar och en Yoggi! Nöt-lunchen!

Mus-problem

Har fått problem med min dator. Musen som sitter nedanför tangenterna (touchmusen, eller alltså den man använder fingret till att trycka på) vill inte fungera. Därför måste jag numera alltid ha den externa musen inkopplad. För jävla krångligt. Är det någon som vet hur man får den att fungera igen?

Längst ner till vänster på skärmen står det ett stort rött kryss där det egentligen borde vara grönt.

Någon som kan hjälpa?Inte någon jättetydlig bild, men längst ner i högra hörnet ser ni det röda krysset, haha:P

Kubot

Kom fram en snubbe från Polen i somras och ville ta en bild tillsammans med mig, med anledning av att jag var lik (läs frisyren) Polens bästa tennisspelare Lukasz Kubot.

Ställer mig aningen skeptisk till likheten, men förstår ändå hans poäng:
Tillbaka

Jag vet, jag velar. Men nu vill jag starta upp bloggen igen. Kanske inte blir en miljon inlägg varje dag, men jag ska göra mitt bästa för att hålla den levande.

Tack så mycket för alla kommentarer under de tidigare inläggen. Det är kul att se att folk bryr sig.

Okej, då kör vi igen!


RSS 2.0